Go to content
aluminium profielen

Aluminium profielen

Doordat we de beschikking hebben over een groot aantal extrusiepersen (van licht tot zeer zwaar), kunnen we u vrijwel altijd van dienst zijn! Voor ieder profiel selecteren we de optimale extrusiepers, waardoor u bij ALUDEX steeds de beste condities heeft! 

De markt van de aluminium extrusie profielen is te verdelen in:

  • standaard profielen
  • tekening profielen

Standaard aluminium profielen

Bij de standaardprofielen, kunt u denken aan bijvoorbeeld aluminium koker profielen, buizen, L-profielen, U-profielen, T-profielen en platstaf. Dit soort profielen leveren wij vooral in grotere hoeveelheden aan handelaren. Bij deze handelaren, kunt u vervolgens terecht voor de kleinere hoeveelheden, zelfs tot enkele stuks aan toe.
 

Bekijk onze standaard profielen

Hier vindt u een overzicht van al onze standaardprofielen. (Let op! De MOQ is 500 kg per matrijs en de minimale bestelhoeveelheid is 3000 kg (gemengd)).

Legeringen EN AW-6060, 6061, 6063, 6005, 6082
Profiel gewicht 0,05 kg/m tot 70 kg/m
Profiel afmeting min. omschreven cirkel 20 mm
max. omschreven cirkel 620 mm (!)
Oppervlaktebehandeling persblank
geanodiseerd (Qualanod, L_max = 14 m)
gepoedercoat (Qualicoat, L_max =  14 m)
speciaal: geborsteld, gezandstraald, rvs-look, hoog decoratief

Aluminium profielen op maat

De tekening profielen of speciale profielen zijn aluminium profielen, die volgens een ontwerp van de klant worden gemaakt. Doordat ALUDEX beschikt over een groot aantal persen, meerdere anodiseer- en poederlaklijnen én een groot machinepark voor profielbewerking, kunnen wij u vrijwel altijd de meest optimale oplossing aanbieden.

Heeft u één of meerdere aluminium profielen, die u wenst te laten produceren, of wilt u uw huidige pakket eens kosteloos tegen het licht houden, neem dan gerust contact met ons op!

Aluminium profielen voorraadbeheer
Aluminium profielen billet warm maken
aluminium profielen persen
Aluminium profielen machine
Aluminium profielen voorraadbeheer

Een nieuw aluminium profiel laten maken

Voordat u kunt overgaan tot het laten extruderen van een aluminium profiel, dient u er zeker van te zijn dat het profielontwerp ook daadwerkelijk zijn gewenste functie vervult. Indien u achteraf moet vaststellen dat het profiel niet aan de vereiste functionaliteit voldoet, zijn er onnodige kosten gemaakt (o.a. matrijs) en is er veel tijd verloren. Het is dus van belang dat dit bij de eerste keer goed gaat. Bij dit proces (dat zo'n 6 tot 9 weken duurt), kunnen we u uitstekend van dienst zijn door onze jarenlange ervaring op dit vlak. Ook bij het laten functioneren van het profiel in uw halffabricaat of eindproduct, ondersteunen wij u graag. Hieronder staat in het kort de afloop vermeld, als u een nieuw profiel wilt laten maken:

De procedure

  1. U stuurt ons een aanvraag met uw profieltekening(en). Dit kan via deze pagina. Heeft u nog geen profielontwerp? Ook dan kunnen we u ondersteunen in de ontwerpfase.
  2. Nadat we uw profielontwerp hebben beoordeeld, ontvangt u binnen enkele dagen een offerte van ons. Eventuele adviezen of opmerkingen over het ontwerp worden hierin meegenomen.
  3. Indien onze offerte akkoord is voor u, dan ontvangt u onze profieltekening ter goedkeur. Hierop staan de profielgegevens vermeld, zoals het profielgewicht en de binnen- en buitenomtrek. Deze tekening is altijd leidend tijdens productie en kwaliteitscontrole.
  4. Indien onze profieltekening akkoord is, mailt u hem aan ons terug, voorzien van uw handtekening en datum. Dat is het startschot voor het maken van de matrijs.
  5. Zodra de matrijs gereed is (dit duurt meestal 4 tot 6 weken na uw goedkeur van onze profieltekening), gaat de matrijs voor het eerst naar de pers voor een proefpersing.
  6. Zodra hier een profielmonster uitkomt, dat binnen de gestelde eisen ligt, krijgt u dit monster toegestuurd. Van het eerste goede profielmonster, wordt een meetrapport gemaakt, een zgn. Ascona of Romidot rapport. Tip: we kunnen een profielmonster ook voor u poedercoaten, anodiseren en/of bewerken, zodat u naast het controleren van de maatvoering, ook een demo of mock-up van uw product kunt maken.
  7. Zodra ons profielmonster door u wordt goedgekeurd, kan de matrijs worden uitgehard ... en zijn we gereed voor productie!

Meer weten over aluminium?

Wilt u meer weten over de eigenschappen van aluminium en de profielen die wij u kunnen produceren, raadpleeg dan onze kennisbank.

Wij kunnen nog meer dan extruderen